torsdag 29 september 2011

En sån kruka!

En gammal hink får betjäna som ytterkruka till min härliga kryss.

"Man tager vad man haver" som Kajsa Warg sa.


Tittar in en kort sväng med önskan om att ni får ett trevligt veckoslut.

tisdag 27 september 2011

Verandan

Verandan i dag.

I natt när jag var uppe en sväng fick jag en smärre chock. Kände på mig att jag på något vis inte var ensam. Å visst, precis ute vid verandatrappen stod en älg och hängde. Hann precis få syn på den när jag skulle tända lampan å ni må tro att han blev chockad han med när lampan tändes.
Ibland kan naturen komma riktigt nära. Är nöjd så länge det inte går som i Alingsås där en älg hoppade in på ett äldreboende och hälsade på.



Verandan för några år sedan. Utgrävning pågår.


söndag 25 september 2011

Original


Mitt uppe i söndagsmyset? Tänkte jag skulle visa fattigmanspisen i köket. Den är det enda som är original i huset förutom väggarna då. Resten har vi återskapat. När vi tog över var den ljust himmelsblå. Nej tack, sa vi och målade den vit.




Har tittat lite på plattor som vi kan ha på golvet framför spisen. Funderar på dessa från Konradssons serie Rustic.




Men i kväll tänker jag inte tända i spisen. Har åkt på en förkylning och bara längtar efter att få krypa under täcket och sova. Kura höstskymning får vi göra en annan kväll. Hoppas ni får en bra start på veckan.


fredag 23 september 2011

Nossan ljusfestival - Lights in Alingsås

Med mörkret kommer ljuset. I dagarna startar Lights i Alingsås upp och snart även
Nossan Ljusfestival 1-8 oktober. De är bra båda två men jag vill verkligen slå ett slag för Grästorps ljuspromenad. En promenad oavbruten med ljus installationer. Magisk stämning varvas med läskiga spöken och tomtar i skogsbrynet. För barnen finns det tipspromenad i anslutning till slingan. Vid promenadens ände finns mat och ölservering samt livemusik. Så på med promenadskorna, varma kläder och njut.

onsdag 21 september 2011

Stövlar!




Fox från Viking.


På morgonen när jag skulle lämna barnen på dagis var jag riktigt sur på allt regnande. Tycker att det kan vara mysigt ibland, men nu har det bara blivit för mycket. Det behöver torka upp. Ännu surare blev Liten när jag efter att ha burit henne till bilen ställer ner henne i leran i bara strumplästen eftersom jag inte sett att stövlarna trillat av. Förvirrad småbarnsmor...


Men i dag kom stövlarna som jag beställt. Stadigt på jorden som jag står med mina 42:or var det inte lätt att hitta någon smäcker fin modell i min storlek. Men så hittade jag Viking´s "Fox" och tack och lov så slapp jag ifrån breda herrstövlar i traktormodell. Så bara därför ska jag ta en blöt skogspromenad i kväll.


måndag 19 september 2011

Till åren!


Efter denna helgen så var man så ett år äldre. Förstår inte hur det kan komma sig men dom säger att jag fyllde år i lördags..hi, hi. Så denna vitala men äldre (?) kvinna bjöds av familjen ut på en lördagsutflykt med fri tillgång att botanisera i en inredningsbutik toppat med en god middag. Så underbart att få bli ompysslad med måsten som är bortblåsta.
Men i dag är det dags att ta nya tag. Ha en bra måndag!

torsdag 15 september 2011

Nyblom & Kollén


Så har man åter varit på äventyr. Denna gången styrde kosan till Stora Holms Säteri. Tack och lov hade jag en god vän med mig. Utan hennes koll på storstaden och hennes GPS så hade jag fortfarande inte varit hemma vid det här laget. Är på jakt efter tyg och kuddar till köksoffan. Fick inte med mig något, men blev förtjust i Nyblom & Kolléns höstnyheter i mullvadsfärg. Nä trött som vanligt så är det verkligen dags för mig att krypa ner i bingen. Pst! I morgon är det FREDAG och med det HELG!



Givetvis blev det en kopp kaffe.




tisdag 13 september 2011

Full fart!





Herre vad fort tiden går ibland och det vill till att hänga med med alla göranden. Nu efter morgonens pappersarbete ska jag iväg till byn och se om vi inte kan hitta snygga stövlar till oss i familjen. Man kan säga att vi är i ett skriande behov av detta. Mina "bonniga" traktorstövlar läcker in så det är väl på tiden och barnen växer och växer. Ute blåser det rejält och regnet öser ner och det verkar ju aldrig ta slut. Så i väg till butiken, ni ska se att bara därför så kommer solen att äntligen titta fram om några dagar.

söndag 11 september 2011

Hej alla söndagsfirare! I går var det vi som satt inne i den lilla staden och åt åt god middag på tu man hand. Underbart! Så fick vi då sett Jägarna 2 och den var faktiskt riktigt bra. Bättre än ettan faktiskt. Jakten var mer nedtonad liksom matcho gubbarna. I stället var det mer klurig historia, inte så mycket vem som gjort brottet utan hur. Men självklart fixade Roffe Lasseman norrlandsbiffen både på arbetet och ute i skogen...till slut.


Nu ska jag fixa lite kaffe till snickeriverksamheten utanför huset. Håller regnet upp kanske all läkt på huset sitter på plats till kvällen. Trevlig söndag!


fredag 9 september 2011

Slow, slow starter...

Bordslampa från PR


Denna morgon på Skattegården har gått i lugnets tecken. Så skönt att slippa morgonbestyr med klockan i hasorna. Grynet har redan en kompis på besök och har försvunnit upp på sitt rum, medan jag sitter här och dricker morgonens kaffe.
Höstmörkret tränger sig på mer och mer så i veckan var jag inne i stora staden och köpte armaturer till fönstren i vardagsrummet. Nu när jag har ställt upp dom så är det nästan så att jag vill att det ska bli mörkt direkt så jag kan få tända dom.





I dag är det fredag och till kvällens fredagsmys blir det dipp! Nämnde detta för töserna och vips så skulle vi bara ut i trädgården och hämta morötter. Lite brått måste det ju bara va på morgonen...


onsdag 7 september 2011

Jägarna 2

På fredag har Jägarna 2 premiär om någon nu skulle ha missat detta med all pr osv och snart ska jag också få se den på tu man hand med min kärlek. Detta tack vare en tidig födelsedagspresent som jag fått av syster och svåger. Har inga storslagna förväntningar, men jag bara älskar svensk film och den ska ses på duken. Det bästa av allt är nog att jag och mannen ska få komma ut och få göra något själva i lugn och ro. Kidsen tar syrran hand om - lyx!

När jag åkte in till Trollhättan i dag så lyssnade jag på Morgonpasset P3 där dom intervjuade Peter Stormare som är med i filmen. Mycket intressant och roligt framför allt. Han har många poänger och verkar precis som jag vara fascinerad av det lite "okulta" och oförklarliga.



tisdag 6 september 2011

Härliga höst!


Vaknar upp till sol och hög, frisk luft. Underbart! Det får bli en promenix senare i dag, tror ni att det regnar då?
Men nu har jag tänt lite ljus och satt på lite soft musik. Har en hel del pappersarbete att gå igenom och då kan man ju passa på att mysa till det lite. Så mycket trevligare det blir. Ha en bra tisdag mina vänner.


söndag 4 september 2011

Kalas


Det är en trött bloggare som tittar in här i dag. Känns som att jag varit ute på en rejäl utekväll, men så var det bara ett beskedligt litet tvåårskalas. Första kalaset i det här huset och det funkade riktigt bra. Det bästa var nog att se lillans glädje över paketen hon fick. Det lös över hela henne.
Så i dag har jag bestämt mig för att anamma vilodagen, äta rester från gårdagen och bara vara. Underbart!


fredag 2 september 2011

Helg!



Hallå bloggvärlden! Tittar in en sväng för att önska alla en trevlig helg. Här ska det bli kalas och dagen har fyllts med förberedelser inför detta. Normalt brukar jag tycka att det är roligt, men i dag har inte töserna varit med på noterna. Tårtan var inga problem, men sen när mamma hade fokus på allt det andra så lade de i en extra busväxel och jag har sedan fått springa mellan göranden och barnen. Så i kväll är det jag som kryper upp på sofflocket med nya Lantliv som damp ner i brevlådan. Guld! Mannen får ta barnen resten av kvällen. Ahhh.... /Kristina