söndag 29 april 2012

Solen har lyst hela dagen...


...och har ännu inte gått ner. Sitter här vid köksbordet och tittar på hur den sakta försvinner bakom grantopparna. Tack för att du gjorde denna dag! Barnen sover efter att ha varit ute hela dagen och fått rosiga kinder och på köksbordet står vitsipporna som jag fick av Grynet. Lugnet...

fredag 27 april 2012

Sommarplaner!


Har precis vinkat av goa frun på Villa Humlebo som har varit här på lite lunchvisit. Alltid lika trevligt när vi hinner ses. Pratade en del om planerna för sommaren. Jag har precis ordnat med resan till Vimmerby. Astrid Lindgrens värld, å ni förstår vilken ivrig sexåring vi har här hemma. Hon slår knut på sig själv av all denna väntan. Det ska bli kul för en annan vuxen också. 

Men ingen sommar utan att ha varit ute vid Bohuskusten. Underbara kusten! Fast det slog mig nu hur det ska gå med Liten som har nyutvecklat en skräck för maskar och myror. Hur blir det då med krabbor som kilar över tårna? Hålla i mamsen är väl ingen hit heller med tanke på hur tramsig hon också är med dom. Vi tar den dagen när den kommer, för dit ska vi.


Nu firar vi fredag. Grynet håller på som bäst att göra chokladbollar och kärleken kom precis innanför dörren. Lite gott till livs och sedan myser vi så det står härliga till. Superdunder helg till er alla!


 




 

söndag 22 april 2012


Att måla köksmöblerna får vänta.


Tiden tickar iväg och här är det full rulle. Ja inte med sådant som jag tycker är roligt direkt. Hellre hade jag velat fixa och trixa i trädgården, sy färdigt mina gardiner och en hel del andra roliga inredningsprojekt, men icke.
Funderade just på hur man får ett inspirerande inlägg av problem med avloppspumpen för det är just det som står på agendan i dag. Kanske en snygg bild på när den hivas upp ur skiten. Eller varför inte en gourmet bild på snabbmaten korv och makaroner toppad med massor av onyttig ketchup. Eller hur galen man blir på att få tvåa på bilprovningen som gör att man måste spendera helgen med att försöka bli av med det. Inspirerande?- not...men så är det här i livet.

Samtidigt är det skönt att hela familjen är samlad. Det är ledigt och vi kan umgås samtidigt som vi fixar. Att göra något tillsammans behöver ju inte bara vara att spela spel eller dylikt. Det kan likväl vara att hjälpa pappa med att räcka fram mejseln. Ha en supersöndag mina vänner.

söndag 15 april 2012

Nytändning...

Byns gamla trotjänare fick komma ut på gatorna.

...nere i byn som åter fått sin lanthandel öppnad. Efter att det har varit stängt i några månader var det invigning i dag med provsmakning, tipspromenad, erbjudanden osv. Jag var inte sen på att åka dit liksom många andra. Det märks att affären är en hjärtefråga för byborna.
Hade turen att vinna tredjepris för tipspromenaden! Jättefina dessertostar från ett lokalt mejeri. Kanske ett ämne för kvällens förtäring?

torsdag 12 april 2012

En bra start på dagen

I sommar blir huset av med polkagrismönstret.

I dag har april visat sig från sin bästa sida. Har precis kommit hem efter en promenix. Underbart! Frisk luft, dimmor som dansar i det värmande solljuset och fågelkvitter utan dess like. Helt enkelt en bra start på dagen. Huvudvärken hänger fortfarande i men nu är jag redo att ta tag i dagens pappersarbetet som ligger och väntar. Sedan tror jag att jag får ta en sväng förbi biblioteket med flickorna. Behöver förnya godnattsagorna lite. Ha det gott.

tisdag 10 april 2012

Mitt påsklov är slut

Dagens middag - fisk med citrussås.

...så jag är tillbaka efter en påsk med god mat, fyrverkeri, påskeld och massor av godis. Det blev precis som det ska vara förutom en huvudvärk som hängt i hela helgen. Hoppades att den skulle ha försvunnit efter en god natts sömn, men icke...Tar nog det lilla lugna i dag med, inte mer än vad som behövs. Skulle behöva en dunderkur...


tisdag 3 april 2012

Slår knut på mig själv...



...för i dag är det en spännande dag i Kickans liv. Tänk att ett litet möte kan vara så avgörande för framtiden. Håller tummar och tår för att det ska falla väl ut. Får berätta mer senare.

måndag 2 april 2012

To-do-dag


April är här och med den kom aprilvädret. Sol och snö om vart annat precis som det ska vara. I dag är tiden klockad in i det minsta. Är bara hemma en liten sväng. Kaffe och bloggis sen i väg på två möten. Var inne i lilla staden tidigare i dag. Framtiden knackar på dörren och jag har en del att gå igenom innan jag vet vilken väg jag ska ta. Spännande men samtidigt enerverande. Gör jag rätt? Hann ändå med en liten lunchdate med kära syster. Hon har också planer, fast helt andra. Hon ska gifta sig i sommar. Är glad att hon inte gör som jag och min man som smet iväg och gifte oss. Ska bli så roligt att få gå på bröllop. Ha en fin vecka alla!