torsdag 11 augusti 2011

En doft säger mer än tusen ord.Ni har säkert tänkt på vad en doft kan sätta igång en massa minnen och associationer Grillkol kanske påminner om camping, nybakta bullar om mormors kök, nyslaget gräs om när man hjälpte till med höskörden och fick åka hölass.
Tjära ger kanske inte en doft som förknippas med välbehag, men jo så är det. För mig som gillar natur och kultur tänker jag genast på gamla byggnadskonstruktioner som slott, hembygdsgårdar och annat. Självklart finns havet med, eftersom man även där använder tjäran som skydd mot den påtagliga vätan. Inte minst så kommer jag faktiskt att tänka på min morfar som var bonde och använde tjäran flitigt på gården. Speciellt tänker jag på korna som fick sig några penseldrag på klövarna efter att de blivit verkade och behövde lite extra skydd.


På en av våra turer i sommar så har jag faktiskt köpt tjärljus. Så här sitter jag nu och kurar med alla mina minnen medan ljuset sprider en svag doft av just tjära. Å det verkar faktiskt som att vi är många som finner välbehag av denna doft för tjärljus har blivit i ropet. Kanske är det minnena som gör sig påminda? /Kristina


1 kommentar:

 1. Hej, vännen! Där är du ju!!
  Vad fin blogg du har gjort!!! :)
  Vi måste träffas snart och spåna vidare. Kanske i början på nästa vecka eller nåt.
  Och kräftorna vi pratade om! :)

  KRam

  SvaraRadera